Традиционно, пикът на предпразничното пазаруване е в последния декемврийски уикенд преди Коледа.

...
Традиционно, пикът на предпразничното пазаруване е в последния декемврийски уикенд преди Коледа.
Коментари Харесай

Празнично пазаруване: с 8% скачат плащанията за седмица

Традиционно, пикът на предпразничното извършване на покупки е в последния декемврийски уикенд преди Коледа. И тази година българите не изневериха на навика си и комерсиалните центрове бяха претъпкани с хора, регистрираха от " БОРИКА " АД.

През третата седмица на декември (13.12. – 19.12) в картовата система БОРИКА са регистрирани близо 5.4 млн. трансакции на ПОС терминали (физически и виртуални). Ръстът в броя на преводите по отношение на миналата седмица на месец декември е 7.81%, а по отношение на същия интервал на 2020 година той е цели 35.86%. Отчетен е забележителен растеж от над 43% и в сумата на покупките през тази седмица, които са се покачили от 248 млн. лева през 2020 година на 355 млн. лв. през тази година.

За същия интервал се следи леко повишение от 4.72% на броя трансакции на АТМ, поддържани от БОРИКА, като тази година те доближават близо 1.4 млн. броя. Стойността им е близо 425 млн. лв.. или 11.17% по-висока от същия интервал на 2020 година

„ Ръстът в безкешовите заплащания е устойчива наклонност и за това красноречиво приказват както растящият брой на интервенциите, по този начин и на сумите, осъществени през ПОС терминали “, споделя Радослав Димитров, шеф „ Карти и терминали “ в компанията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР